Persoonlijke ontwikkeling

Feel the Vibe

Ik ben heel gevoelig voor andermans energie. Energie zit in mensen maar ook in ruimtes zoals gebouwen en huizen. Wat ik nu met jullie wil delen is de energie van mensen. Iedereen straalt energie uit. Alleen niet iedereen is zich hier bewust van. Met energie bedoel ik je levensenergie. Met het oog niet waar te nemen maar met je gevoel wel. Levensenergie vertelt veel over een persoon. Een persoon die gelukkig is heeft een positieve energie wat warmte uitstraalt. Deze warmte is te voelen en ook te zien aan hun oprechte glimlach. Je voel dat het ook effect heeft op jou. Je voelt je op je gemak bij deze mensen en de aandacht die ze geven.
We kennen het allemaal dat we na afloop van samenzijn met vrienden, partner of collega’s dat je je fijn voelt, en dat is de energie waar ik het over heb.
Andersom geldt dit ook en dan heb ik het over negatieve energie. Mensen die ongelukkig zijn of niet lekker in hun vel zitten, geven een negatieve energie af. Je voelt hun warmte niet. Hun verhalen worden niet op basis van gevoel vertelt maar wat zij weten (kennis) en ervaren hebben. Dit is een veilige manier van communiceren.  Daar waar wel met gevoel een verhaal of opmerking wordt verteld is ingevuld met een oordeel. Een oordeel wat voorkomt uit een pijnlijke herinnering wat diep in de persoon verbogen zit.  Zolang pijnlijke ervaringen geen plek hebben gekregen geef je een negatieve energie af. Je voelt zwaar aan, eist energie van anderen op en er is geen glimlach zichtbaar op je gezicht. Het is beter om alles wat in het verleden plaatsgevonden heeft te verwerken. Als je je hiervoor afsluit, zal jouw kaarsje langzaam gaan uitbranden. Dit is te zien aan je uitstraling en te voelen aan je energie.

Jouw energie kan afnemen als je alleen maar aan het geven bent. Aandacht die wederzijds is zorgt dat je elkaar versterkt en helpt je groeien als persoon. Als deze wederkerigheid er niet is dan is het niet egoïstisch om je af te sluiten voor de ander, want ook jij hebt energie nodig om de dingen te doen die jij wilt. Het is geven en nemen in vriendschappen en in relaties maar als het alleen maar geven is dan is er geen balans. Ik zie balans als belangrijk element van het leven. En het leven zie ik als groot mysterie maar daar kom ik later op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *