Life

Happy New You !

Een nieuw jaar is weer begonnen dus ook weer nieuwe voornemens. Meestal zijn dit voornemens die te maken hebben met je gezondheid. We willen meer gaan sporten, minder roken en gezonder eten. Allemaal om lichamelijk gezond en fit te blijven, en waar ik zeker achtersta. Alleen is er nog een ding wat ik wil toevoegen, en dat is meer aandacht voor je geestelijke groei. Dat is een aspect waar niet altijd even veel aandacht aan besteed wordt maar net zo belangrijk is. Als je je geestelijk niet fit voelt dan heeft dat ook effect op je lichaam. Het is zoals ying en yang. Mijn voornemens dit jaar is om meer mensen hiervan bewust te maken. Geestelijke groei is nodig om rust in je lichaam te voelen. Steeds meer lees je dat mensen in contact willen zijn met zichzelf, dit doen ze door in de natuur te gaan of zelfs yoga te doen. Het zijn activiteiten waarin je in contact komt met je innerlijke gemoedstoestand. Om rust te vinden is het nodig om te weten wat er van binnen speelt. We denken dat we onze gevoelens goed kunnen onderdrukken maar niets is minder waar. Er blijft een stemmetje in je hoofd hangen die je iedere keer even confronteert met je ware gevoel. Het onderdrukken kost energie wat uiteindelijk resulteert in vermoeidheid, lusteloosheid en gebrek energie. En dat heeft weer een negatief effect op je lichaam. Hoe goed je je lichaam ook verzorgd, je innerlijke staat van welzijn is net zo belangrijk. Ga vaker wandelen in de natuur of zoek de rust op een ander manier op, lichaam en geest is een en daar worden we gelukkig steeds meer bewuster van. Ik wens je een goed and gezond nieuwjaar !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *