Life

Leren en het leven in Praag

Ik mocht afgelopen maand op werkbezoek naar de stad Praag. Niet een stad waar ik in eerste instantie op bezoek zou gaan maar deze kans liet ik mij natuurlijk niet voorbij gaan. Nooit gedacht dat deze stad een groot indruk op mij zou maken. Van velen natuurlijk gehoord dat het een geweldige stad is. Ik had dan ook ingevuld dat de mooie oude binnenstad en de Praagse burcht indruk zou maken, en dat deed het ook. Maar wat mij het meest is bij gebleven, is de relaxheid en openheid van deze stad. Nu eenmaal terug in Nederland loop ik nog steeds met dit gevoel rond. De vraag die ik dan ook heb is, hoe kan het dat zo’n druk bezochte stad waar je omkomt van de toeristen zo’n sfeer kan hebben ? Vragen voor mijzelf wil ik altijd tot de bodem uitgezocht hebben (en daar neem ik alle tijd voor). Misschien kan het zijn dat de relaxheid is wat ik herken. Het is namelijk ook wie ik ben, relaxt.

Dit uit zich bijvoorbeeld in situaties die zich afspelen. Soms kan je niet overal een antwoord op hebben of snel een oplossing voor vinden. Mijn houding is dan ook om even de rust te nemen en het van afstand te bekijken. En vaak komt het antwoord of oplossing naar je toe, in welke vorm dan ook.

Het is een houding waar ik op werk steeds meer voor durf uit te komen en te laten merken. Mijn advies is dan ook durf afstand te nemen en te kijken wat er gebeurd als je het even niet weet. Ook in relaxheid kom je tot oplossingen en inzichten. Durf daarop te vertrouwen, dat kunnen we van de Praagenaars leren want leren doe je (hopelijk) altijd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *