Life

Het effect van je gedachten

Dagelijks schieten er honderden gedachten door je heen. Bewust of onbewust kunnen deze gedachten effect op je hebben. Je leest ook vaak dat je niet je gedachten bent. Wat wordt hiermee bedoeld ?

De hele dag zijn we bezig in hoofd. Het is voor bijna iedereen het instrument die we nodig hebben om te kunnen werken. We (over) denken over veel dingen na. Maar ook je gedachten komen vaak langs. En deze gedachten kunnen een groot effect op je hebben als je erin gaat geloven. Je gedachten zijn nodig om bepaalde situaties te verwerken. Daarom komen ze ook in je op. Alleen als dit negatieve gedachten zijn dan kan je er geen goed gevoel aan over houden.

Je gedachten kunnen heel krachtig zijn. Als je gedachten belemmerend zijn dan komt dit vanuit een diepe overtuiging over jezelf. Zoals dat kan ik niet of wie ben ik om hier wat van te vinden. Als deze gedachten vaak door je heen schieten dan belemmert het jou (onbewust) om in actie te komen. Denk aan het solliciteren op die droombaan of een spannende vakantie maken. Het gevolg is dat je dus niet solliciteert op die leuke baan of niet op reis gaat.

Als je ook teveel aandacht geeft aan je gedachten dan kan je veel gaan piekeren. Hoe zorg je dat je gedachten geen effect op je hebben ?
Als je veel gedachten hebt, schrijf ze dan op. Dit helpt om ze uit je systeem te krijgen, eigenlijk om uit je hoofd te krijgen. Je schrijft het letterlijk van je af. Het helpt je ook om inzicht te krijgen wat je (on) bewust bezighoudt.
Als tweede, probeer een lijn te vinden wat deze gedachten zijn. Als het inderdaad belemmerende gedachten zijn, zeg dan tegen jezelf dat ze niet waar zijn.
En zorg dat je ruimte neemt om rust te pakken en te mediteren. Dit helpt om uit je hoofd te komen dus ook uit je gedachten.

Daarnaast is praten over deze gedachten de manier om te healen. Dat wat diep van binnen zit, is zich aan het manifesteren naar buiten. Als dit angsten, verdriet of onzekerheden zijn dan kan het je belemmeren in je dagelijkse leven. Wil je de rust vinden, praat er dan over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *