Life

Het gaat om de gedachte..

Als je de titel van deze blog leest dan gaat het om een goed bedoeld idee, of een cadeau die je gegeven hebt. In deze blog gaat het over de gedachte de je over jezelf hebt. Je gedachte kunnen heel krachtig zijn. Ze schieten binnen en zijn zo weer weg maar hebben onbewust een groot effect op je. Als je gedachte belemmerend is dan komt dit vanuit een diepe overtuiging over jezelf. Een belemmerende overtuiging is dat lukt mij niet of dat kan ik niet.  Als deze gedachtes vaak door je hoofd schieten dan belemmert het jou (onbewust) om in actie te komen. Denk aan het solliciteren op die droombaan of een spannende vakantie maken. Het gevolg is dat je dus niet solliciteert op die leuke baan of niet op reis gaat.

Hierdoor blijf je in je comfort zone en komt jouw potentieel (bijvoorbeeld je talenten) niet tot zijn recht. En dat is zo zonde want jouw talenten helpen niet alleen jou maar ook anderen. Hoe kan je je belemmerende gedachtes omzetten ? Allereerst is het belangrijk om hiervan bewust te zijn. Doordat gedachtes snel zijn neem je het niet bewust waar maar onbewust. Je voelt het wel maar je kan je vinger er niet op leggen. Door hiervan bewust te worden, wordt het je langzamerhand duidelijk welke gedachtes door je heen gaan. Meditatie is bijvoorbeeld een middel om hiervan bewust te worden. Maar ook een afspraak met jezelf. Als je iedere ochtend met jezelf afspreekt ik word bewust van mijn gedachtes dan zal dit langzamerhand een gewoonte worden. Zoals ik al schreef gedachtes zijn krachtig. Wees er bewust van en stap twee werk eraan dat ze positieve gedachtes worden. Het maakt je innerlijke rustig en zorgt voor een positief effect op je handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *