Verginia Focus

Focus

We zijn alweer over de helft van het jaar en zitten midden in de

Praat je of luister je ?

Je hebt zenders en ontvangers, nee..ik heb het niet over de radio of tv maar over ons mensen.

Zenders zijn voor mij mensen die graag verhalen vertellen over hun dagelijkse leven of dat wat ze bezighoudt. Ontvangers zijn mensen die graag voor anderen willen zorgen en een luisterend oor hebben. Zelf ben ik een ontvanger. Ik help graag anderen, denk meteen oplossingsgericht en ik houd van organiseren. Ik doe dit omdat ik het  simpelweg gewoon kan en omdat ik het leuk vind. Dat wat je leuk vindt doe je met plezier en geeft je energie. Alleen kan je hierin weleens doorslaan en ben je alleen maar met anderen bezig. Voor ontvangers is dit een goede afleiding omdat ze dan niet over zichzelf hoeven na te denken. Dit is dan ook een valkuil die kan leiden dat je alleen maar aan het geven bent en zo al je energie kan kwijtraken.

Zenders zijn goede verhalenvertellers, vaak ad rem en energiek. Valkuil is dat ze alleen bezig zijn met zenden en ze luisteren om te reageren in plaats van aanhoren. Het zenden komt uit de behoefte om gehoord en gezien te worden, erkenning. Als zij dit niet ontvangen dan voel ze zich niet happy.
Iedereen is onmisbaar op deze wereld en we hebben elkaar nodig om te groeien. Door bewust te zijn wie je bent en wat je doet kan je persoonlijk groeien. Dus mijn vraag, ben jij een zender of een ontvanger ? En herken je je valkuil en zou je daaraan iets willen doen ? Eerste stap voor groei is bewustzijn over je eigen gedrag. Wil je dit mij met delen dan hoor ik graag van je.

Mag het ietsje meer zijn ?

Ik vind het interessant om mensen uit te pluizen, klinkt raar zoals ik dit opschrijf maar ik bedoel, ik wil weten hoe een mens in elkaar steekt. Dit heeft mij altijd gefascineerd. Waarom ? Dat is een lang verhaal en daar kom ik zeker nog op terug. Ik kan je wel vertellen dat ik van nature erg nieuwsgierig ben en altijd op onderzoek uitga. Ik wil weten hoe een en ander in elkaar zit, ik wil de waarheid boven tafel krijgen en dat wat niet zichtbaar is naar de oppervlakte brengen. En telkens kom ik erachter hoe bijzonder en uniek wij allemaal zijn. We zijn mensen met een lichaam maar ook met een ziel. En de ziel is wat ik zoek als ik mensen ontmoet. De ware aard van de persoon. Ik wil weten wie ze zijn, wat ze mooi vinden, waar ze energie van krijgen kortom ik wil op onderzoek. Deze behoefte wordt iedere keer getriggerd als ik iemand ontmoet waarbij ik voel dat ik niet met de persoon zelf praat maar met de Ego.

Ego is een natuurlijk onderdeel van ons zijn en hebben wij nodig om onszelf staande te houden in een wereld die veeleisend is. Alleen als je alleen bezigt bent met de wereld dan vergeet je jezelf, je ware persoon. Je gaat uiteindelijk  je Ego worden en denken dat je zo bent.
Ego kan ons overschaduwen waardoor we het contact met onszelf kwijt raken. Je ware aard is niet meer zichtbaar maar van binnen speelt er een hoop. Emoties en gevoelens die je niet kan plaatsen. En als we dat niet begrijpen dan stoppen wij het ver weg.

Ik vind dat het leven meer is dan alleen doen wat van je verwacht wordt. Het leven zie ik als een groot ontdekkingsreis naar jezelf.  Van huis uit krijgen we niet mee maar het is cruciaal voor het leiden van een gelukkig leven want daar zijn we op zoek naar in dit leven.  We zoeken geluk en laten ons omgeving, ons Ego bepalen wat dat is. Maar geluk zit in vertrouwen hebben in jezelf, houden van jezelf en jezelf het beste gunnen. Makkelijk gezegd dan gedaan omdat het voor velen een onbekend terrein is, het zoeken naar geluk binnen in jezelf. En door de buitenwereld bestempeld als “zweverig”.  Zie jezelf als een groot land met verborgen schatten waar je meer over wilt weten want iedereen heeft onzichtbare talenten en waardevolle eigenschappen die gezien mogen worden. Het zou een zonde zijn om ze “ongebruikt”  te laten want je hebt ze niet voor niets gekregen. Doe er iets mee ook al is het alleen voor jezelf want dat mag..echt waar.

Life coach