Verginia Focus

Focus

We zijn alweer over de helft van het jaar en zitten midden in de

Happy New You !

Een nieuw jaar is weer begonnen dus ook nieuwe voornemens zijn genomen. Meestal zijn dit voornemens die te maken hebben met je gezondheid. We gaan meer sporten, minder roken en gezonder eten. Allemaal om lichamelijk gezond en fit te blijven en waar ik ook achtersta. Alleen wil ik er nog een ding aan toevoegen en dat is meer aandacht voor je geestelijke groei. Dat is een aspect waar geen aandacht aan besteed wordt maar wat eigenlijk net zo belangrijk is als je lichaam. Als je je geestelijk niet fit voelt dan heeft dat ook effect op je lichaam. Het is ying en yang. Mijn voornemens dit jaar is om meer mensen hiervan bewust te maken. Geestelijke groei is nodig om rust in je lichaam te voelen anders blijven we allerlei dingen najagen om dat onrustige gevoel te onderdrukken. En het onderdrukken kan je zien in de vorm van energie slurpende activiteiten zoals teveel shoppen, teveel drinken, teveel met anderen bezig zijn..noem maar op. Veranderen heeft een groot impact op ons dus liever doen we dat niet maar komen pas in actie als er een, vaak een vervelende, situatie zich voordoet. Dus waarom nu niet beginnen met de ontdekking naar je gemoedstoestand. Begin kan eenvoudig zijn. Zoek iemand met wie je een goed gesprek kan voeren en die naar je luistert (echt luistert !). En als je je bij deze persoon op je gemak voelt dan kan je je langzamerhand openstellen om zo achter te komen waar je mee zit. Ik wens je persoonlijke groei toe want als je goed in je vel zit lichamelijk als geestelijk dan kan je de wereld aan en dat zal aan je te zien zijn. Have a colourful new year.

Ik ben begonnen met een nieuwe website genaamd, www.colourfulconnection.nl.  Ik zou het leuk vinden als je mij voortaan daar komt opzoeken.

Let the sunshine in..

Deze zomer ben ik op studiereis gegaan naar Madrid.  Op een instituut heb ik Spaanse taallessen gevolgd. De ervaring was bijzonder.  Ik heb daar mensen over de hele wereld ontmoet die net zoals ik liefde hadden voor de Spaanse taal. Met een paar van mijn mede cursisten heb ik de Spaanse avonden gevuld met eten, drinken en goede gesprekken. En met eten en drinken bedoel ik authentieke spaanse gerchten zoals tapas, paella en natuurlijk sangria. Ook de locals zelf die ik ontmoet heb waren bijzonder. Ze waren hartelijk en zeer behulpzaam. Ik voelde me welkom in deze stad.

Om je welkom te voelen is het belangrijk dat je met open armen ontvangen wordt, dat mensen oprecht geïnteresseerd in je zijn en je willen verwennen. Het begint met het opstellen van jezelf naar de ander toe. Een aspect die ik hier in Nederland wel mis. Maar ik wil een ding nog gezegd hebben hier op papier, wij Nederlanders zijn graag geziene gasten in Spanje want aan wie ik ook vertelde dat ik uit Nederland kwam, ze hadden altijd een goed woord over ons land. En daar ben ik trots op.

We zijn beschaafde, keurige maar ook serieuze mensen die doelgericht bezig zijn met carriere en familieleven. En er is een ding wat ik daar aan toe wil voegen, het mag iets meer gevoel in.  Een beetje Spaanse peper en dat bereik je door bewust te zijn met wat je aan het doen bent.  We leven in een land wat altijd druk bezig is en in die stroom ga je mee. Op ten duur betaal je daar de prijs voor, hetzij een burn-out, stress of andere lichamelijke klachten. Door bewust te zijn en aandacht geven aan het moment maar je contact met anderen. Hierdoor laat je de ander weten dat ze welkom zijn in je leven. Ik merk dat ik weinig contact heb met anderen en hoe merk ik dat ? Ik voel het in mijn lichaam. Iemand die oprecht aandacht geeft, geeft warmte en dat raakt mijn hart. En het oprecht contact hebben met mensen is voor mij het allerbelangrijkste in het leven. Het is een cadeau die iemand je geeft. Het begint met het openstellen van jezelf, laten zien wie je bent ipv laten zien wat van je verwacht wordt. Of wat het Ego nodig heeft om zich te laten gelden. Daar zijn we teveel mee bezig en uiteindelijk maak je geen echte verbinding met mensen. Blijf een Nederlander maar doe een beetje Spaanse likeur in je koffie daar warm je jezelf mee op.

Praat je of luister je ?

Je hebt zenders en ontvangers, nee..ik heb het niet over de radio of tv maar over ons mensen.

Zenders zijn voor mij mensen die graag verhalen vertellen over hun dagelijkse leven of dat wat ze bezighoudt. Ontvangers zijn mensen die graag voor anderen willen zorgen en een luisterend oor hebben. Zelf ben ik een ontvanger. Ik help graag anderen, denk meteen oplossingsgericht en ik houd van organiseren. Ik doe dit omdat ik het  simpelweg gewoon kan en omdat ik het leuk vind. Dat wat je leuk vindt doe je met plezier en geeft je energie. Alleen kan je hierin weleens doorslaan en ben je alleen maar met anderen bezig. Voor ontvangers is dit een goede afleiding omdat ze dan niet over zichzelf hoeven na te denken. Dit is dan ook een valkuil die kan leiden dat je alleen maar aan het geven bent en zo al je energie kan kwijtraken.

Zenders zijn goede verhalenvertellers, vaak ad rem en energiek. Valkuil is dat ze alleen bezig zijn met zenden en ze luisteren om te reageren in plaats van aanhoren. Het zenden komt uit de behoefte om gehoord en gezien te worden, erkenning. Als zij dit niet ontvangen dan voel ze zich niet happy.
Iedereen is onmisbaar op deze wereld en we hebben elkaar nodig om te groeien. Door bewust te zijn wie je bent en wat je doet kan je persoonlijk groeien. Dus mijn vraag, ben jij een zender of een ontvanger ? En herken je je valkuil en zou je daaraan iets willen doen ? Eerste stap voor groei is bewustzijn over je eigen gedrag. Wil je dit mij met delen dan hoor ik graag van je.

Mag het ietsje meer zijn ?

Ik vind het interessant om mensen uit te pluizen, klinkt raar zoals ik dit opschrijf maar ik bedoel, ik wil weten hoe een mens in elkaar steekt. Dit heeft mij altijd gefascineerd. Waarom ? Dat is een lang verhaal en daar kom ik zeker nog op terug. Ik kan je wel vertellen dat ik van nature erg nieuwsgierig ben en altijd op onderzoek uitga. Ik wil weten hoe een en ander in elkaar zit, ik wil de waarheid boven tafel krijgen en dat wat niet zichtbaar is naar de oppervlakte brengen. En telkens kom ik erachter hoe bijzonder en uniek wij allemaal zijn. We zijn mensen met een lichaam maar ook met een ziel. En de ziel is wat ik zoek als ik mensen ontmoet. De ware aard van de persoon. Ik wil weten wie ze zijn, wat ze mooi vinden, waar ze energie van krijgen kortom ik wil op onderzoek. Deze behoefte wordt iedere keer getriggerd als ik iemand ontmoet waarbij ik voel dat ik niet met de persoon zelf praat maar met de Ego.

Ego is een natuurlijk onderdeel van ons zijn en hebben wij nodig om onszelf staande te houden in een wereld die veeleisend is. Alleen als je alleen bezigt bent met de wereld dan vergeet je jezelf, je ware persoon. Je gaat uiteindelijk  je Ego worden en denken dat je zo bent.
Ego kan ons overschaduwen waardoor we het contact met onszelf kwijt raken. Je ware aard is niet meer zichtbaar maar van binnen speelt er een hoop. Emoties en gevoelens die je niet kan plaatsen. En als we dat niet begrijpen dan stoppen wij het ver weg.

Ik vind dat het leven meer is dan alleen doen wat van je verwacht wordt. Het leven zie ik als een groot ontdekkingsreis naar jezelf.  Van huis uit krijgen we niet mee maar het is cruciaal voor het leiden van een gelukkig leven want daar zijn we op zoek naar in dit leven.  We zoeken geluk en laten ons omgeving, ons Ego bepalen wat dat is. Maar geluk zit in vertrouwen hebben in jezelf, houden van jezelf en jezelf het beste gunnen. Makkelijk gezegd dan gedaan omdat het voor velen een onbekend terrein is, het zoeken naar geluk binnen in jezelf. En door de buitenwereld bestempeld als “zweverig”.  Zie jezelf als een groot land met verborgen schatten waar je meer over wilt weten want iedereen heeft onzichtbare talenten en waardevolle eigenschappen die gezien mogen worden. Het zou een zonde zijn om ze “ongebruikt”  te laten want je hebt ze niet voor niets gekregen. Doe er iets mee ook al is het alleen voor jezelf want dat mag..echt waar.

Life coach