Life

Kleding is taal

Met kleding vertel je wie je bent. En nog veel meer..
Als je mijn introductie pagina hebt gelezen dan weet je dat ik graag observeer. En wat observeer ik dan ? Vanuit mijn vakgebied ben ik veel in gesprek met mensen. Ik hoor wat ze zeggen maar ik hoor ook wat ze niet vertellen. En vaak is het ook een boodschap waar ze zelf niet bewust van zijn. En de boodschap komt voort uit de manier waarop ze bewegen maar ook kleden.

Ik wil niet generaliseren maar over het algemeen kan je mensen in verschillende types onderscheiden ; sportief, klassiek, conservatief, trend bewust enz. Als je iemand voor het eerst ontmoet dan bepaal je op basis van uiterlijk wie iemand is. Dat doen we allemaal. Maar er liggen ook verbogen eigenschappen in kledingtaal.
Als je aan iemand vraagt waarom iemand zich op een bepaald manier kleed dan hoor je vaak..ik voel mij er comfortabel in. Dat wil zeggen het matcht met het innerlijke. We zien ook in een oogopslag hoe iemand zich verzorgd door middel van kleding. Kleding dat schoon eruit ziet en lekker ruikt is een teken van goede persoonlijke verzorging. Het tegenovergestelde is ook een boodschap, dat weet iedereen. Maar weet je ook dat kleur veel over jezelf verteld, en ook de manier waarop je je kleedt is een boodschap. Dat zijn de aspecten die ik observeer. Het vertelt mij hoe iemand bewust of onbewust zichzelf ziet. En vaak is het onbewust kleding keus dat spreekt. Wat zegt kleding over iemand die zich ” gesloten” kleedt ? Met gesloten bedoel ik een grote vest of trui (hier heb ik het niet over een trend) waar iemand in verzuipt. Of een kleur die somber oogt. Waarom kies je voor een bepaalde vorm in kleding of kleur. Daar kunnen weinig mensen meteen een antwoord op geven maar vertelt heel veel over de innerlijke wereld.

Ben je benieuwd naar de wereld van kleur en kleding en over je eigen boodschap. In een sessie van 1,5 uur vertel ik je daar meer over maar vertel ik je ook hoe je je persoonlijkheid nog beter kan versterken dmv kleur en kleding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.