Style

Wat is jouw kleur ?

De kleuren die je graag draagt vertellen een verhaal. Het zijn kleuren die je bewust of onbewust mooi vindt. Als je bewust bent van de kleuren die je draagt dan trek je vaak kleuren aan die je mooi vindt, en kleuren die op dat moment bij je bui passen.
Hierin maak je een zorgvuldige afweging. Alleen kan het zo zijn dat de kleuren die jij mooi vindt, niet echt goed doen voor je huid en haar. Denk even aan het volgende, je ziet je vriend/vriendin, of een collega op werk binnenlopen en je denkt (en vraagt) of het goed met ze gaat want ze zien er bleekjes uit. Als blijkt dat ze zich goed voelen dan denk je, hoe komt het dat ik dat dacht. Dit kan ook andersom zijn, dat je ziet dat iemand er erg goed uitziet en vraagt wat er aan de hand is. De persoon zegt dat er niks bijzonders aan de hand is en weer vraag je je af, er moet iets zijn. Dat is het effect van kleur.
Het niet dragen van de juiste kleuren kan er ook voor zorgen dat je niet zichtbaar bent of dat je te aanwezig bent waardoor het jouw als persoon overtreft. Er is namelijk een style regel en dat is dat jij de kleren en kleuren draagt, en niet dat de kleding jou draagt. Het is ter ondersteuning van jou. Wil je weten welke kleuren jou goed doen en zorgen dat je uitstraling ondersteunt dan is een workshop kleurenanalyse iets voor jou. Bij een kleurenanalyse wordt gekeken in welk kleurenpalet jij valt, hier zijn 4 basis types in.

Je hebt de lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype. Er zijn meerdere systemen om een analyse te doen maar ik houd me aan deze principe waar ook nog een verdieping in zit. Hier een korte uitleg over de type :

De lentetype : dit zijn koele lichte kleuren, denk aan pastel kleuren zoals mint, baby roze, licht blauw
De zomertype : warme kleuren, zoals licht oranje, oranjerood, blauwgroen, gebroken wit
De herfsttype : warme kleuren maar dan dieper van kleur zoals Bordeaux, blauw, donkergrijs
De wintertype : koele kleuren zoals turquoise, wit, zwart, fel rood, fel roze

Je kan ook een combi van kleuren zijn. Waar het om gaat is dat je kleuren draagt die je een warme uitstraling geeft waardoor je een gezonde maar ook een mooie uitstraling van krijgt. Ben je nieuwsgierig maak dan gauw een afspraak. Voor meer informatie check de pagina “aanbod”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.