Het sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek

Het is zover, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Nu je door de brievenselectie bent gekomen is het tijd om je voor te bereiden op het gesprek. Ik geef je een paar algemene tips hoe je je kan voorbereiden, tips die je waarschijnlijk al bekend zijn maar ik geef je ook tips hoe je jezelf kan laten zien tijdens het gesprek. Dit is namelijk de beste manier om jezelf te profileren tijdens het gesprek. 

Ik heb jarenlang sollicitatiegesprekken met kandidaten gevoerd, waarbij ik altijd de kandidaat op z’n of haar gemak probeerde te stellen. En dit zal hopelijk de organisatie ook doen als je aan tafel zit. Dat je nerveus bent is menselijk omdat het immers om je toekomst gaat maar vooral om dat het om jou gaat. We zijn niet gewend om over onszelf te praten laat staan om onszelf te verkopen. Als je merkt dat je na de smalltalk nog steeds erg nerveus bent, vertel het ze dan. Geef aan “ik ben wel een beetje nerveus”. Het geeft aan dat je dit serieus neemt en dat wordt zeer gewaardeerd. Het maakt zelf dat de organisatie nog meer haar best gaat doen om je op je gemak te stellen. Je stelt je immers kwetsbaar op.

De vragen hieronder is waar je je op gaat voorbereiden, dat zijn de standaard vragen die gesteld worden ;

  • Waarom solliciteer je op deze functie ?
  • Welke (werk)ervaring heb je ? 
  • Waarom ben jij de geschikte kandidaat voor deze functie ?
  • Wat trekt je aan in deze functie maw wat wil je hiervan leren ?
  • Wat zijn je competenties cq talenten ? Hoe kan je dit toepassen in deze functie ?
  • Waar ben je minder goed in ? Geef een voorbeeld dat in jouw voordeel werkt (zoals ik kan dingen niet goed loslaten, hiermee geef je aan dat je erg verantwoordelijk voelt..en het laatste zeg je natuurlijk niet)
  • Wat zijn je ambities voor de toekomst ? Vertel hier dat de ambities in het verlengde van de functie ligt.

Zoals ik al aangaf is het belangrijk om je persoonlijkheid te laten zien. Soms krijg je de vraag, vertel iets over jezelf. Dit is een mooie uitnodiging. Alleen zorg dat je echt iets over jezelf vertelt zoals waar krijg je energie van, wat vind je leuk om te doen, wat zijn je hobby’s. Hiermee geef je de organisatie een goed beeld van jezelf. Ze willen weten wie ze naar binnenhalen, en heel belangrijk of je in het team past als persoon. 
Als deze vraag niet rechtstreeks gesteld wordt, zorg dan dat je in je antwoorden eea vertelt over je persoonlijkheid. Dit is wat ingewikkelder als je geen gesprekservaring hebt maar het kan zeker. 

Aan het eind van het gesprek, krijg jij als sollicitant de kans om vragen te stellen. Zorg altijd dat je minstens 2 vragen stelt. Vraag iets over de teamsamenstelling, je kan iets vragen over wat er van de nieuwe collega verwacht wordt. Zo zijn er een aantal. Het geeft de indruk dat je het belangrijk vindt waar je komt te werken, en dat je oprecht geïnteresseerd bent. Dat is namelijk de kandidaat die ze willen. 

Al deze bovenstaande tips vergroten zeker je kans op de baan. Ik kan mij voorstellen dat je het fijn vindt om te oefenen. Hier kan ik je zeker in ondersteunen. Ik zal met je oefenen hoe je een sollicitatiegesprek voert. Door deze oefening kan ik je tips geven waar je nog meer de nadruk op kan leggen, en hoe je de lastige vragen kan ombuigen naar een positief antwoord.