Kledingadvies voor je sollicitatiegesprek

Kledingadvies solliciteren

Je eerste indruk op een sollicitatiegesprek is bepalend hoe het verloopt. Wist je dat de eerste 30 seconden bij je entree voor een groot deel verantwoordelijk hiervoor is ? Het is het moment dat je de ruimte binnen komt lopen tot aan het moment dat je gaat zitten. Daar gebeurd het ! De organisatie heeft op dat moment een eerste indruk van je. Het is de manier waarop je gekleed bent, de manier waarop je beweegt en spreekt. Dit zijn 3 elementen over de eerste indruk die je maakt. Dus heel belangrijk dat ze in orde zijn. Lees verder hoe je je hierop voorbereidt. 

Als je mijn blog hebt gelezen over de voorbereiding van je sollicitatiegesprek dan heb je gelezen dat het belangrijk is dat je de taal van de organisatie spreekt. Ik heb het dan over de cultuur. Als het om kleding gaat dan is dit jouw visitekaartje, wat veel over jou zegt. 
De kleding die je draagt is ook taal en dat kan je laten aansluiten op de taal van de organisatie. Je zorgt in eerste instantie altijd dat je er verzorgd uitziet. Dat is natuurlijk logisch maar toch wil ik gezegd hebben. Kijk naar het soort organisatie waar je op gesprek gaat. Als dit een zakelijke omgeving is dan is het wenselijk dat mannen in een pak gaan. Vrouwen kunnen meer variëren maar het moet wel degelijk eruitzien. Met degelijk bedoel ik niet te strakke kleding of korte rokken.  In een wat creatievere omgeving is dit een mindere vereiste maar wel dat je er verzorgd uitziet. Het kan soms ook zijn dat je over dressed bent, dus let goed op de soort organisatie waar je op gesprek gaat. 

Zoals ik al aangaf is een pak in de zakelijke wereld (dit kan zowel commerciële organisaties zijn als bij overheidsinstanties) wenselijk voor mannen, en een goede broek of rok met (print)blouse voor de vrouwen. Je zal gemerkt hebben dan veel mensen in de zakelijke wereld een blauw pak dragen. Blauw staat voor betrouwbaarheid en is een neutrale kleur. Voor zowel mannen als vrouwen. De kleur blauw leidt niet af en zorgt voor een rustige uitstraling. Overigens doen de kleuren zwart, grijs en bruin het ook altijd goed. 

Wil je meer weten wat het effect is van kleur in kleding op je omgeving, lees dan mijn over het effect van kleuren.

Wil je meer je persoonlijkheid laten zien en dicht bij jezelf blijven dan kan dat zeker in een sollicitatiegesprek. Nu zullen mensen over het algemeen zich neutraal kleden, dit is wat mij opgevallen is in alle gesprekken die ik gevoerd heb. Maar toch waren er sollicitanten die hun persoonlijkheid lieten zien zonder afbreuk van hun voorkomen. Ik zal je iets over mijzelf vertellen. Ik houd van de kleur roze, oudroze. Ik heb een lange trenchcoat in deze kleur.  Als ik op gesprek ging dan was ik neutraal zakelijk gekleed omdat ik met name in een zakelijke omgeving heb gewerkt. De trenchcoat had ik voor het gesprek uitgetrokken en nam ik altijd de ruimte mee in. Aan het eind van het gesprek, trok ik mijn jas in de ruimte aan en gaf de gebruikelijke begroeting met de hand. Op de jas kreeg ik altijd een positieve reactie. De kleur zegt namelijk veel over mij, ze zien een stukje persoonlijkheid. Ik ben creatief persoon, en ja dat kan in een zakelijke omgeving, met een kleurrijk karakter. Met kleurrijk bedoel ik spontaan, vrolijk, enthousiast. 

Belangrijk is dat je kleding jou niet overheerst, dat wat je draagt moet je persoonlijkheid weergeven. Heb je toch nog vragen of persoonlijk advies nodig over je kleding voor een sollicitatiegesprek, neem dan contact met mij op dan geef ik je een uitgebreid advies toegepast op jouw persoonlijkheid. Ik zorg dat je comftabel voelt in je kleding comfort maar hiermee wel een sterke eerste indruk maakt.