Loopbaancoaching

Loopbaan

Een groot onderdeel van je leven is je loopbaan of carrière. Je werkt gemiddeld 42 jaar, zal voor jou minder of meer zijn, in ieder geval is het belangrijk dat je plezier hebt in je werk, en dat je er energie van krijgt. Er komt een moment in je werkleven dat je hier echt bij stil staat en jezelf dit gaat afvragen. Dit betekent niet dat je loopbaan tot nu toe zinloos was. Je hebt veel over jezelf geleerd en vaardigheden ontwikkeld. En nu ben je op het punt gekomen om de volgende stap te nemen. Werk waar je oprecht plezier in hebt en energie van krijgt. Werk waarin al je talenten ertoe doet. Talenten die je verder kan ontwikkelen of echt kan benutten. 
Talenten en eigenschappen zijn je persoonlijke tools, het is wie je bent. Om plezier te hebben in je werk is het noodzakelijk om juist die eigenschappen te benutten. Het geeft je niet alleen voldoening maar creëert ook inzicht in mogelijkheden. Tijdens je studie of begin van je loopbaan is dit niet waar je je bewust van bent. Je hebt kennis opgedaan door middel van je studie om zo een geschikte baan te vinden. 

Hoe maak je de volgende stap in je carrière, en hoe weet je welke richting je op moet gaan. Allereerst begin je bij je talenten. Door hiervan bewust te worden geeft het je handvaten om de juiste richting te bepalen. Er zijn diverse methodes om je talenten te ontdekken. Er zijn talentenscans te vinden op internet en er zijn diverse bureaus die hierin gespecialiseerd zijn. Een ander methode is om je huidige collega’s en vrienden te bevragen. Zij zien jouw kwaliteiten en talenten die misschien voor jou onzichtbaar zijn. 

De volgende stap is je oriënteren op een baantype. In welke baan komen jouw eigenschappen cq talenten tot zijn recht. En welke stappen kan je hierin ondernemen om de geschikte baan te vinden. Dat kan zijn een korte opleiding of cursus. 

In mijn carrière als HR-consultant heb ik ook als loopbaancoach vele medewerkers mogen begeleiden in hun zoektocht. In de gesprekken die ik gevoerd heb, zijn we niet alleen op zoek gegaan naar de talenten maar keek ik ook naar de persoonlijke eigenschappen van de persoon. Eigenschappen zoals standvastigheid, nieuwsgierigheid, persoonlijke interesse in diverse onderwerpen. Dat maakte voor mij het plaatje compleet om de juiste adviezen te geven. Hierbij heb ik vaak mijn eigen netwerk ingezet. Dit zijn mijn persoonlijke eigenschappen en talenten. Op de pagina over mij kan je daar alles over lezen. Het zijn mijn tools die ik benut en waar ik energie, en vooral plezier. 

Wil je een persoonlijk gesprek over je loopbaan of volledige begeleiding, neem dan contact met mij op en samen gaan we op zoek naar de volgende stap in je loopbaan.