Sollicitatie training

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of heb je de baan gezien die helemaal bij jou past ? Dan wil je natuurlijk alles uit de kast halen om die baan te krijgen. En als je dan uitgenodigd wordt voor een gesprek dan wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten.  Daar komt best veel bij kijken. Je gaat je verdiepen in de functie en in de organisatie maar uit ervaring kan ik vertellen dat velen niet in zichzelf verdiepen. Behalve het vereiste voor de functie is jouw persoonlijkheid dé allerbelangrijkste succesfactor om die baan te scoren. En daar kan ik je bij helpen.

In deze training van 2 uur geef ik je adviezen hoe je jezelf kan presenteren. De adviezen bestaan uit het volgende :

Kleding

Je kleding is een boodschap die best veel over jouw persoonlijkheid vertelt. Kleed je je formeel, of casual-chic, of naar de allerlaatste trends. Dit is een onbewuste signaal die je als eerste zendt op het moment dat je de ruimte binnenloopt. Belangrijk is dat je er verzorgd uit ziet maar dat is een vanzelfsprekendheid. Het allerbelangrijkste is dat je een boodschap uitzendt die in een oogopslag laat zien wie je bent. Hiermee geef je een eerste “sterke” indruk van jouw persoonlijkheid. In de training geef ik je adviezen hoe je presentatie te versterken dmv je kleding. Je neemt je eigen kleding mee en met behulp van styling (kort kleurenanalyse en figuur analyse) zorg ik dat je kleding aansluit op het gesprek die je gaat voeren.

Non- verbale communicatie

Ook jouw lichaamstaal versterkt jouw persoonlijkheid. We gaan het gesprek als voorbereiding voor het echte werk oefenen. In de oefening geef ik je weer wat ik zie. Door hiervan bewust te zijn kan je met vertrouwen het gesprek aangaan. Non-verbale communicatie is 80% van je boodschap. Hier wordt zeker op gelet in gesprekken.

Met deze training heb je alvast 50% van je sollicitatie in handen doordat je laat zien wie je bent. Dat geeft de ander rust en vertrouwen waardoor je de helft al overwonnen hebt.