Voorbereiden sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek voorbereiden

Alvorens het sollicitatiegesprek plaatsvindt, is het belangrijk dat je je verdiept in de organisatie waar je op gesprek gaat. Dit is een vanzelfsprekendheid en hieronder geef ik je een aantal tips waarvan ik zeker weet dat je er profijt van zult hebben. 

Je neemt als eerste een kijkje op de website van de organisatie. Lees een aantal artikelen die je kunt vinden en verdiep je in de organisatiestructuur. Dit is te vinden onder het kopje over ons. Probeer recente artikelen te vinden over de organisatie desnoods op internet als deze niet op de website staan. Het kan zo zijn dat je hier een vraag over krijgt tijdens je sollicitatiegesprek. Het is namelijk een test of je je verdiept hebt in de organisatie. En of je weet waar de organisatie zich mee bezighoudt. 

Daarnaast ga je nogmaals de hele vacaturetekst door. Kijk of je op alle vragen cq eisen in de vacaturetekst een antwoord hebt. Ook op de vragen die ze in de vacaturetekst stellen. Stelt altijd zelf een paar vragen op je sollicitatiegesprek. Deze kans krijg je vaak aan het eind van het gesprek. Als je je wat verdiept hebt dan kan je wel met een tweetal vragen komen. Deze vragen kunnen ook gaan over het team zelf of over het werk. 

Belangrijk is dat je de taal spreekt van je toekomstige werkgever. Met taal bedoel ik de bedrijfscultuur. Dit is niet te vinden in de teksten maar tijdens je gesprek zal je te horen krijgen zo gaat het bij ons, dit is wat we van je verwachten. Let op deze signalen, het vertelt je een hoop en anticipeer hierop. Door bijvoorbeeld aan te geven dat herken ik of dat vind ik inderdaad zeer prettig. 

De taal is ook de manier waarop je je kleedt. Voor mannen is het wat makkelijker want een pak doet het altijd goed. Tenzij je voor een organisatie gaat werken waar dat niet noodzakelijk is. De vrouwen kunnen meer variëren maar moeten wel heel goed opletten wat ze aantrekken. In mijn blog over kledingadvies voor je sollicitatiegesprek vind je tips en trucs voor een goed voorkomen en het belang van een goede eerste indruk.  

Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek begint pas nadat je een brief en CV hebt verstuurd. Dit is de eerste selectie en is een belangrijk onderdeel van het gehele proces. Op internet kan je diverse artikelen vinden voor het opstellen van een goede brief, je vindt er zelfs voorbeeldbrieven. Mocht je hulp bij nodig hebben bij het opstellen van een goed CV dan kan ik je daar zeker bij ondersteunen. Niet alle ervaringen is namelijk relevant voor de functie waarop je solliciteert en een goede indeling is net zo belangrijk als de brief zelf. Noodzakelijk is dat ze in een oogopslag zien wat je werkervaring is, maar maakt het ook persoonlijk door een korte introductietekst over jezelf en je competenties.